Yazılım geliştirerek simülatöre entegre eden Çoban, bu cihazla arızaları kolaylıkla belirleyip tamir etmeyi başardı. Oto elektrikçilerin işini kolaylaştıran cihazın seri üretimine geçen Çoban, simülatörü ABD ile Singapur da dahil 35 ülkeye ihraç ediyor.
Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada 30 sene önce kendi imkanıyla analog cihaz ürettiğini belirtti. Ardından yazılımı ile tüm parçaları kendisine ait olan bir simülatör geliştirdiğini belirten Çoban, şu ifadelere yer verdi:
“Cihazımız otomobil, iş makinelerindeki motor, ABS freni sistemi, şanzıman, hidrolik kontrol ünitelerini, elektrik beyinlerini tamir edebilen ve simülatör üzerinde arızaları gösteren, tamir etmenize yardım eden bir cihaz. Cihazla araçlardaki kontrol ünitelerini tamir ediyoruz. Beyni nasıl tamir edebileceğimizi bize gösteren bir simülatör bu. Normalde aracın üzerinde yapılan bir iş bu, masa üzerinde araca ihtiyaç duymaksızın, beyni cihaza bağlayarak test ediyorsunuz. Bununla kontrol ünitelerini tamir ediyorsunuz ve yenisinin alınma ihtiyacı olmuyor.”
Çoban, araç beyinlerindeki tamiratının %10 seviyesinde olduğunu ve geliştirdiği cihaz ile bu seviyenin %80-90’a çıktığını aktardı. Geliştirdiği cihazın pek çok ülkede kullanıldığını söyleyen Çoban, “Cihazımıza talep çok. Cihazı çevrim içi olarak sürekli güncelliyoruz. Hedefimiz 50 ülkeye ulaşmaktır. ABD, Kolombiya, Singapur’un yanı sıra Afrika ülkelerine gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.