365 gün aralıksız çalışıyor, kapı kapı gezip topluyor! 1.200 aileye ekmek kapısı oldu! Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor

365 gün aralıksız çalışıyor, kapı kapı gezip topluyor! 1.200 aileye ekmek kapısı oldu! Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor

Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Elazığ’da hayvancılık yapan üreticinin pazar alanında sıkıntı çekmemesi ve bütçelerine Katkı sağlamak amacıyla bu projenin başladığını belirtti. Ortaç, yılın 365 günü süt toplayan üreticilerin 11.000 tona yakın süt toplayarak az da olsa sütten katma değer girdisi sağladıklarını söyledi. Elazığ’da günlük 40 ton süt toplandığını dile getiren Halef Ortaç, “Bin 200 ailenin, üreticinin yılın 365 günü evlerinin önünde sütlerini alıp getirip soğutularak ve pazarlayarak hesaplarına paraları yatırılmaktadır. Elazığ’da Süt Üreticileri Birliği ciddi bir misyonu üstlenerek buradaki süt üreticilerinin konusundaki bütün sorunlarını çözmüş durumdadır. Dolayısıyla Elazığ’daki sütün fiyatlandırma konusunda da üreticinin mağdur olmaması için çalışmalar yapmaktayız. Yıllık olarak 11 bin ton süt toplamaktayız. Bu sütün yüzde 90’ını da il dışındaki üretim işletmelerine nakledip oraya pazarlamaktayız” sözlerini dile getirdi.

Türkiye’de bol miktarda tüketilen süt ve süt ürünleri sektöründe en ucuz ürünleri olarak biliniyor. Süt ürünlerinin gıda sektörünün en ucuz ürünleri olduğunu dile getiren Başkan Ortaç, Elazığ’da sütün pazarlanıp işlenebilecek kapasitede fabrikanın olmaması nedeniyle sütün toplanarak Elazığ dışındaki illere pazarlandığını belirtti. Ürünleri bu şekilde elden çıkartmak zorunda kaldıklarını dile getiren Ortaç, bu durumun üretici ve tüketici açısından ciddi bir maliyet oluşturduğunu da söyledi.

Üretim açısında ciddi çalışmalar yapıldığına ve yakın zamanda üretim yerinin yapılması ile birlikte yerel üretimde de tüketim çalışmalarının hayata geçirileceğini belirten Ortaç, “Sütün gerçek değerinde satılması, süt fiyatlarının güncellenmesi lazım. Gıda maddeleri içerisinde en ucuz olan ürün, süt ürünleridir” diye konuştu.

Exit mobile version