42 derecede Horoz Karası avı başladı! Gün aydınlanınca yola düşüyorlar, tek tek elleriyle topluyorlar

42 derecede Horoz Karası avı başladı! Gün aydınlanınca yola düşüyorlar, tek tek elleriyle topluyorlar

Kilis’te 160.000 dekar alanda üzüm üretimi yapıldığını belirten Özdemir, Türkiye genelinde olduğu gibi Kilis’te rekoltenin düşük olduğunu vurguladı. Üzüm üreticilerinin geçtiğimiz yıl zarar ettiğini bu yıl ise en kötü hasat dönemini geçirdiğini belirten Özdemir, üreticilerin patlıcan, domates soğan ve fıstık gibi ürünlerden zarar ettiğini söyledi.

Tarlada Kilis horoz karası üzümlerinin kilogram fiyatı 16 TL’den satılırken bu rakam marketlerde 40 TL’ye kadar ulaşıyor. Kurutulmuş üzümlerin fiyatı ise 200 TL’ye yükselince rakamlara yetişmekte neredeyse imkansız görülüyor.

Üzüm üreticisi Mustafa Aytekin, sabahın erken saatlerinde 42 derecelik sıcaklık ile birlikte çalışmaya başladıklarını söyledi. Aytekin, “Tarlaların yolunu sabah erken saatlerde tutarak 42 derece sıcaklık altında çalışıyoruz. Bu yıl üzüm fiyatları açıklanan 16 TL, masraflarımızı bile karşılamıyor. Çiftçiler olarak beklentimiz en az 20 TL. Şu anki fiyatlar büyük bir sıkıntı yaratıyor ve hasat yeni başladı, fiyatların yükselmesini umuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version