6 kent için sarı alarm verildi! Önlem almayan pişman olur: Sıcaklıklar da düşecek

6 kent için sarı alarm verildi! Önlem almayan pişman olur: Sıcaklıklar da düşecek

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Ülkenin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu olacağı, bazı bölgelerde ise yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle İzmir, Manisa ve Muğla’nın kuzeybatı, Aydın’ın batı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

( = window. || []).push({});

Hava Durumu Detayları

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde hafif artması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden esmesi öngörülüyor. Ancak, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güneybatı, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde ise kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Uyarılar ve Tedbirler

MGM’nin yayınladığı uyarılara göre, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Özellikle Kuzeybatı Kesimlerde Fırtına Bekleniyor

Rüzgarın güney ve batı yönlerden esmesiyle birlikte, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ve İzmir’in kuzey kesimlerinde fırtına bekleniyor. Bu durum, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Sarı Alarm Verilen 6 Kent

Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Tekirdağ

Meteorolojik raporlara göre, yaşanacak olan hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önemlidir. Herhangi bir olumsuzluk durumunda yetkililere başvurulmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Exit mobile version