6 şehirde bu akşam başlayacak! Yarın akşama kadar felaket olacak: Alarm verildi

6 şehirde bu akşam başlayacak! Yarın akşama kadar felaket olacak: Alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve güney bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Karadeniz ve Kırklareli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri’nin doğu kesimleri ve Sivas’ın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Ülke Genelinde Hava Durumu Tahminleri

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Hava sıcaklıklarının 1-2 derece düşmesi öngörülürken, Meteoroloji, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı, Samsun ve Ordu için ise turuncu kodlu uyarı yaptı. İşte 24 Ağustos hava durumu detayları…

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının genel olarak biraz azalması ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Marmara’nın güney kesimlerinde ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu durum, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını gerektiriyor.

Prof. Dr. Şen’den Sağanak Yağış Uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Giresun, Rize, Artvin ve akşam saatlerinde Samsun ile Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceğini ve su baskınlarına yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri ve bazı İç Anadolu bölgelerinde de yerel sağanak yağışların görülebileceğini ekledi. Prof. Dr. Şen, Akdeniz içi ve İç Anadolu bölgelerinde yağışların hafif olacağını, sıcaklıkların ise 1-2 derece düşeceğini ifade etti. Rüzgarların Akdeniz kıyılarında güneyden hafif, Marmara’nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyden kuvvetli eseceği uyarısını yaptı.

Exit mobile version