7 şehir için kırmızı alarm verildi! 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma uyarısı

7 şehir için kırmızı alarm verildi! 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma uyarısı

40 Dereceyi Geçecek Bölgeler

MGM’nin raporuna göre, kıyı bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredecek. Marmara Bölgesi’nin güneyi, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Orta Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde olacak.

( = window. || []).push({});

8 Dereceye Kadar Sıcaklık Artışı

Samsun, Sivas, Gümüşhane, Kayseri ve Ordu’nun iç kesimlerinin yanı sıra Elazığ ve Malatya’da sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Bu bölgelerde termometrelerin oldukça yüksek değerlere ulaşacağı öngörülüyor. Bundan dolayı sıcak olan saatlerde 65 yaş ve üstü vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiği bildirildi.

Sıcak Hava Koşullarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olacak bu kavurucu sıcaklıklar, vatandaşlar için çeşitli sağlık riskleri taşıyabilir. Özellikle sıcak hava dalgası sırasında bol su tüketimi, gölgede kalma ve hafif giysiler tercih etme gibi önlemler alınması tavsiye ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumunu düzenli olarak takip etmeyi ve gerekli önlemleri almayı öneriyor.

Exit mobile version