Kooperatif, ilk yıl tarla kiralayarak başladığı tarımsal faaliyetlerini, üyelerin de desteğiyle Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 500 dönüm arazi satın alarak genişletti. Zeytin, susam, badem, buğday, domates ve biber gibi pek çok ürün yetiştiren doktorlar, ürünleri yerel kadın kooperatifleri ve ev hanımları aracılığıyla işleyerek katma değer sağladı. Ürünler, hem kent merkezinde açılan bir mağazada hem de kooperatifin internet sitesi ve çeşitli dijital platformlar üzerinden satışa sunuluyor.
Kooperatif Başkanı Doç. Dr. Ahmet Rıza Şahin, ürünlerinin öncelikli olarak kendi meslektaşları tarafından tercih edildiğini belirterek, “Müşterilerimizin yüzde 80’i doktor. Hem bize güveniyorlar hem de ürünlerimizi deneyince tekrar alıyorlar. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye ulaştık ve bunların 8 bini doktor” dedi. Ayrıca, kooperatifin yakın zamanda ürünlerini dijital platformlar aracılığıyla yurt dışına satmayı hedeflediğini de ekledi.
Kooperatif, şu an üretimini gerçekleştirdiği 500 dönümlük araziden elde edilen ürünleri işlemek için İmamoğlu Belediyesi’ne zeytinyağı ve zeytin işleme tesisi başvurusunda bulundu. Şahin, kısa süre içinde tesisleşmeye başlayarak tarımsal faaliyetlerini daha da genişletmeyi ve toplamda 10 bin dönüm arazide, 1000 doktor ortakla üretim yapmayı planladıklarını açıkladı.
Kooperatif, tarıma kazandırılmayan arazileri değerlendirme amacıyla harekete geçti. Sahipleri tarafından ilgilenilmeyen veya miras anlaşmazlığı nedeniyle boş kalan tarlaları satın alarak yeniden üretime dahil eden kooperatif, bu kapsamda 7 yıldır ekilmeyen 100 dönüm araziye ayçiçeği ekti ve bu yıl başarılı bir hasat gerçekleştirdi.