9 günde bir kişi daha hayatını kaybetti: Kabus yeniden hortladı:Çok sayıda vaka var

9 günde bir kişi daha hayatını kaybetti: Kabus yeniden hortladı:Çok sayıda vaka var

Önceki vakalarda, Gemerek ilçesinde çobanlık yapan Gülbidin Ekberi ve Olukman köyünde hayvancılıkla uğraşan Emre Naçar da kene ısırıkları sonucu yaşamlarını yitirdiler. Ayrıca, iki çocuk annesi Şehri Tanrıveren de KKKA tanısıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sivas’ın Doğanşar ilçesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Temür Ağca, bir hafta önce bir kene tarafından ısırıldı. Sağlık ekipleri tarafından kenenin çıkarılmasına rağmen, Ağca iki gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve ne yazık ki hayatını kaybetti. Ağca’nın vefatıyla birlikte, Sivas’ta bu yıl keneden ölenlerin sayısı dörde yükseldi.

( = window. || []).push({});

Kene Tehlikesi ve Yaşanan Trajediler

Yanlış İnanışlar ve Doğru Müdahale Yöntemleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, kene ısırıkları sonrasında sigara basılması, benzin veya kolonya dökülmesi gibi yöntemlerin yanlış olduğunu ve kesinlikle uygulanmaması gerektiğini vurguladı. Doğru müdahale yöntemi, kenenin sağlık ekipleri tarafından çıkarılmasıdır.

Toplumda Farkındalık ve Önlemler

KKKA hastalığına karşı toplumsal farkındalığın artırılması ve koruyucu önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan bireylerin, kene ısırıklarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli koruyucu giysileri kullanmaları önerilmektedir.

Exit mobile version