97 yıldır aynı dükkanda dumanı tütüyor! Sabahın köründe önünde kuyruk oluşuyor!

97 yıldır aynı dükkanda dumanı tütüyor! Sabahın köründe önünde kuyruk oluşuyor!

Manisa’da yaşayan Onaylı ailesi, şeyhim meşhur lezzeti Manisa Kebabı’nın dedesinin 1927 yılında ilk kez açmış olduğu dükkanda müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kuzu ve dana eti karışımını kıyma haline getirdikten sonra şişe sarıp mangal kömüründe pişiren aile daha sonra pide, sumak, yoğurt ve domatesli sos ile birlikte servis etmektedir.

Şehre gelen kişilerin ilk aradığı lezzetlerden biri Manisa kebabı olurken Onaylı Ailesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki 97 yıllık dükkanlarında geleneksel lezzeti üç kuşaktır müşterileriyle buluşturuyor.

Üç kuşaktır devam ettirdikleri işletmenin sahibinden ziyade emanetçisi olarak gördüğünü ifade eden İbrahim Onaylı, 1927 yılında açılan dükkanı şimdilerde kardeşi Bilal ile birlikte işlettiklerini söyledi. Üç kuşaktır devam eden hikayenin yüzyıldan beri babası, kendisi ve kardeşinin sürdürdüğünü belirterek yeğeni Ali Semih Onaylı’nın da 4. kuşak olarak işleteceğini söyledi. Aynı mekanda hikayenin devam ettiğini belirten İbrahim Onaylı, kentteki birçok kebapçının da dedesinin Çırağı olduğunu söyledi. Onaylı ailesi, şehre özgü lezzeti müşterilere sundukları için memnun olduklarının altını da çizdim.

Yıllardır işlerini severek yapan Onaylı ailesi, işlettikleri dükkan hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Manisa kebabı denilince akla ailemiz gelir. Dedem, babamı yetiştiriyor, babam da bizi yetiştiriyor. Ben iktisat mezunuyum ama babamın yanında büyüdüm. Hem okudum hem ortaokulda ve lisede buraya geldim çalıştım. Babam bize bunu ‘altın bilezik’ olarak gördü. Bu iş bizim altın bileziğimiz esnaf deyimiyle… Yaklaşık bir asırlık işletmede 4. kuşak yeğenim Ali Semih’i de yetiştiriyoruz. Bu serüveni, Manisa kebabını, 1927’den beri deyimini inşallah o da aldığı eğitimle ve bizden gördüğü tarzla sürdürecek çünkü bizdeki öncelik müşteri memnuniyetidir.”

Exit mobile version