Acı büyük sorular cevapsız

Acı büyük sorular cevapsız

1- Narin üç kez arama yapılan yerde bulundu. Daha önceki taramalar baştan savma mı yürütüldü?

2- Jandarma komutanı 10 gün önce neden ‘Çember daraldı, deliller var sonuca ulaştık’ açıklaması yaptı?

3- Köylülerle ve abiyle konuşuldu, amca tutuklandı. Buna rağmen 15 gün boyunca neden ipucu elde edilemedi?

4- Polis, jandarma, istihbarat sahip olunan tüm teknolojik imkanlara rağmen neden yetersiz kaldı?

5- Amcanın arabasındaki DNA örnekleri, abinin kolundaki ısırık izi ve kayıp terlik konusu neden havada kaldı?

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu “Narin dere kenarındaki bir çuvalın içinde ve üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulundu. İlk bulgulara göre kayıp Narin’in öldürüldükten sonra buraya getirilip suyun içine yerleştirildiği, üzerinin de ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde kapatıldığı anlaşıldı” dedi. Bu açıklamaların ardından “Dere yatağı daha önce dikkatli taranmadı mı, ceset buraya ne zaman bırakıldı?’ soruları gündeme geldi. Türkiye’yi ayağa kaldıran vahşette anne, baba ve kardeşlerin de aralarında olduğu 21 kişi gözaltına alınırken olayın aydınlatılması için çağrılar yapıldı.

Narin Güran’ın cansız bedeni olayın yaşandığı Tavşantepe Köyü’ne 1.5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Aynı noktada daha önce iki kez yapılan aramanın ardından ekiplerin gelen bir gizli ihbar üzerine son aramayı yaptığı ileri sürüldü.

Emekli Cinayet Masası Komiseri Savaş Kurtbaba “Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Buradaki inceleme kritik önemde” dedi. 8 yaşındaki çocuğun ölüm saatinin Adli tıp raporuyla belirleneceğini kaydeden Kurtbaba “Bu saatten sonra köyden yapılan çıkışlar ve HTS kayıtları şüpheli sayısını azaltacak” diye konuştu.

Exit mobile version