Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde henüz dava açılmadı!

Adalet Bakanı Tunç: İsrail aleyhinde henüz dava açılmadı!

Bakan Tunç, konuşmasında Filistin’deki durumu değerlendirirken, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistinlilere karşı bir soykırım suçu işlediğini belirtti. Tunç, “Filistin’de 7 Ekim’den bu yana bir insanlık dramı yaşanıyor. 40 binden fazla Filistinli şehit edildi. Bunların yüzde 80’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Dünyanın gözü önünde kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi’nin tüm unsurları ihlal edilmiş durumda” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: TBMM dünyaya demokrasi dersi verdi

Adalet Bakanı, uluslararası hukukun İsrail karşısında etkisiz kaldığını vurguladı. Tunç, “Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı, soykırım suçlamasıyla yakalama talep etti ama bu talep karşısında UCM’nin ilgili dairesi bir karar vermedi. Uluslararası sistemi temsil eden kuruluşların bu konuda nasıl etkisiz kaldığını üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Tunç, ABD’nin İsrail’e verdiği desteği de eleştirerek, “Soykırım suçlusu ABD kongresinde ayakta alkışlanabiliyor. O soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar, insanlık tarihine bir kara leke olarak geçmiştir” dedi. Bu açıklamalarıyla Tunç, uluslararası toplumun Filistin’de yaşananlara karşı sessizliğini de kınamış oldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında açıklama

Bakan Tunç’un bu sert açıklamaları, İsrail tarafından bombalanan Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni konu alan “Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet” adlı belgeselin Türkiye tanıtımı sırasında geldi. Belgesel, Filistin’de yaşanan insanlık dramını ve İsrail’in eylemlerini gözler önüne seriyor.

Exit mobile version