Adliyede tuvalet kavgası çıkarmıştı: Artık başsavcı değil

Adliyede tuvalet kavgası çıkarmıştı: Artık başsavcı değil

Görev yeri değiştirilenler arasında, Kaş Adliyesi’nde Avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışması sonrası dikkat çeken Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu da yer aldı. Feyzoğlu, bu kararname ile Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Afyonkarahisar’a savcı olarak atandı.

Adliyede başsavcı ve avukat arasında tuvalet kavgası

16 Mayıs’ta Kaş Adliyesi’nde saat 16.50 civarında, adliye binasındaki tuvalete giren Avukat Hakan Tüzen ile aynı zamanda tuvalette bulunan Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında bir tartışma yaşandı. Avukat Tüzen, Başsavcı Feyzoğlu tarafından zorla dışarı çıkarıldığına dair iddialarda bulundu. Bu olayın ardından, tuvaletin kilidi değiştirildi ve avukatların girişine yasaklandı. Yaşanan bu kriz, Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Adalet Bakanlığı’na taşındı. İlk görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığı açıklanmasına rağmen, Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez’in bakanlık nezdinde gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, tuvaletin avukatların kullanımına yeniden açıldığı duyuruldu.

Avukat Hakan Tüzen ve Antalya Barosu Başkanlığı tarafından, Elmalı ve Kaş Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan suç duyurularında, Başsavcı Gökhan Feyzoğlu ve koruma polis memuru Samet Kurt’un “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından yargılanmaları ve cezalandırılmaları talep edildi. Dilekçede, Başsavcı Feyzoğlu’nun, koruma polisini Avukat Tüzen’i tuvaletten çıkarmak için kanunsuz emirler vererek yönlendirdiği ve koruma polisinin de zor ve cebir kullanarak avukatı fiziki müdahaleyle dışarı çıkardığı iddia edildi. Ayrıca, Başsavcı’nın “Başsavcı olarak uğraşacağım seninle. Göreceksin” sözleri tehdit olarak nitelendirildi. Feyzoğlu’nun, Avukat Tüzen’in sicilini almak üzere adliye personelini baro odasına göndermesi de görevi kötüye kullanma olarak ifade edildi.

Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu’nun imzasıyla Adalet Bakanlığı ve HSK’ya gönderilen şikayet dilekçelerinde, Başsavcı Gökhan Feyzoğlu’nun Avukat Tüzen’e karşı sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı belirtilerek, 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 77’nci maddesinin gereğinin yapılması talep edildi.

Exit mobile version