AFAD’dan 23 şehre ‘sarı’, 3 şehre ‘turuncu’ kodlu uyarı

AFAD’dan 23 şehre ‘sarı’, 3 şehre ‘turuncu’ kodlu uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda, bugün itibariyle 23 şehirde sarı, 1-2 Ekim tarihlerinde ise 3 şehirde turuncu kodlu yağış uyarısında bulundu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, özellikle Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yarın şiddetli, yer yer aşırı sağanak yağışların beklendiği ifade edildi. Ayrıca Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanakların etkili olabileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugün sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli; bugün öğle saatlerinde Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı, akşam saatlerinden itibaren Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde yerel kuvvetli; bugün akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.”

Turuncu kodlu yağış uyarısı yapılan illerde vatandaşların AFAD tarafından SMS ile bilgilendirildiği ve ilgili Valilik ile İl AFAD müdürlüklerine mesaj gönderildiği kaydedildi.
Vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca ulaşımda aksamaların yaşanabileceği de uyarılar arasında yer aldı.

Exit mobile version