Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi Bosna Hersek’te Hizmete Açıldı

Bosna Hersek’in Olovo şehrinde, Türk Diyanet Vakfı’nın (TDV) katkılarıyla inşa edilen Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 2017 yılında Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan inşaat, TDV’nin desteğiyle tamamlandı.

Açılış törenine Türkiye ve Bosna Hersek’ten birçok davetli katılım gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Cebrail Küllü, etkinlikte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın selamlarını iletti. Küllü, “Bugün kardeşliğimizin bir nişanesi olarak Olovo’da inşa edilen caminin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Küllü, Bosna Hersek ile Türkiye’nin tarihin ve medeniyetin ortak mirasçıları olduğunu belirtti. “Cami, İslam’ın merkezinde yer alan ve geçmişten geleceğe miras taşımaktadır.” dedi.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, açılışta Türkiye’ye teşekkür ederek, caminin korunması ve geleceğe hizmet etmesi temennisinde bulundu. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Güvenç de caminin iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine katkı sağlamasını umduğunu belirtti.

Güvenç, “Cami, ibadet yerlerinin ötesinde medeniyetimizin sembolü ve şehirlerimizin kalbidir.” diyerek caminin Olovo’nun merkezine inşa edildiğini vurguladı. O açılışa katılan Saraybosna Müftüsü Nedzad Grabus, Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında 600’den fazla caminin yıkıldığını hatırlattı.

Açılış törenine Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de katılırken, hafızlar ilahiler seslendirdi.

Exit mobile version