Ahmet Davutoğlu: Kobani Davasında hangi pazarlıklar döndü

Ahmet Davutoğlu: Kobani Davasında hangi pazarlıklar döndü

Davutoğlu’nun hakkında 42 yıl ceza kararı verilen Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili “Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi. 10 sene niye sürdü bu dava? Neden 2018’de Demirtaş bu davaya iliştirildi. Hangi pazarlıkla döndü?” açıklaması dikkat çekti.

Davutoğlu’nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Filistinli Yusuf Barakat, “4 savaş gördüm dedi” bana. Gazzeli çocukları gördüm, o çocukların cansız bedenlerinin ne halde olduğunu biliyorum. Lanet olsun o soykırımcılarla o çocukların annelerini babalarını aynı noktada değerlendiriyorlar.

-O toprakları birlikte tekrar kurmak için sizlerle birlikte olacağız.

-Her bir Türkiye vatandaşının yüreğinde Filistin denildiğinde yanar. Biz zalimlerin karşısındayız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin.

-Uluslararası Ceza Mahkemesinin Netahyahu hakkında aldığı kararı değerlendirmek istiyorum. İlk defa böyle bir karar alınıyor. Daha önce Amerika tehdit etmiş ve mahkeme geri adım atmıştı. Birinci suçlu Gazze öyle mi? Bu yaklaşımı şiddetle reddediyorum. Bu mesele 7 Ekim’de başlamadı. Soykırım ifadesinin kullanılmamasını protesto ediyorum.

-Suçların eşitlenmesi adalet değildir. Ürkekçe alınmış bir kararı doğru bulmuyoruz. Şartlar ne olursa olsun biz her zaman Gazze’nin yanında olmaya devam edeceğiz.

-Türkiye Azerbaycan ile ilişkilerini hemen normalleştirmelidir.

Exit mobile version