AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi’nin cenazesine katılacak

AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi’nin cenazesine katılacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının sona ermesinin ardından parti sözcüsü Ömer Çelik, bazı açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, helikopter kazası sonrası vefat eden İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenaze törenine katılacağını belirtti.

Parti sözcüsü Çelik’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

“İran’a taziyelerimizi sunuyoruz. Kardeş İran milletinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bizden talep edilen anında yerine getirilmiştir. İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin de içinde bulunduğu helikopteri, zorlu koşullarda uçuş yapan AKINCI İHA tespit etmiştir. Bu durum, Türkiye’nin gelmiş olduğu yeri göstermektedir. İmkanlarımız ve kabiliyetlerimiz gelişmiştir”

“Netanyahu’nun tutuklanması ile ilgili talep oldukça önemli. Netanyahu ve bakanlar, doğrudan savaş suçlarından sorumludur. Umarım talep karşılığını bulur ve tutuklama kararı çıkar. Sivillerin aç bırakılmasından, kasti eylemlerden ve işlenen savaş suçundan bahsediliyor. Bunların hepsinin Netanyahu ve hükümeti tarafından yapıldığını görmekteyiz. Talep gecikmiş de olsa olumludur.”

“İspanya, Norveç ve İrlanda’nın Filistin’i devlet olarak tanıyacak olma kararı, önemli bir gelişmedir. Bu durum, bu ülkelerle sınırlı kalmamalıdır. İspanya tutumunu değiştirmedi ve buradan tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz. Umarım bu Avrupa’da temel bir duruş haline gelir. ABD’den ise duymamız gereken sesler gelmiyor.”

“AK Parti’de değişim sürekli olan bir durum. Bazı yerlerde değişim ve görev değişimleri gerçekleştirilecek. Yakın zamanda bazı değişimler söz konusu olacak.

Exit mobile version