AK Parti’den sokak hayvanları ile ilgili açıklama: “Muhalefetten destek isteyeceğiz”

AK Parti’den sokak hayvanları ile ilgili açıklama: “Muhalefetten destek isteyeceğiz”

Kamuoyu gündeminde yer alan sokak hayvanları ile ilgili AK Partili Bahadır Yenişehirlioğlu, bazı açıklamalarda bulundu. Yenişehirlioğlu, konuyla ilgili olarak “İlla İngiltere modeli olacak demiyoruz. Dünyadaki farklı örneklerin incelenmesi yapılıyor. Bu işi nasıl çözebiliriz diye fikir geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin insanlar için risk ve tehdit olarak gördüğü sokak köpekleri hakkında toplatılma, 30 gün içinde sahiplenilmediği takdirde ise ‘uyutarak öldürme’ gibi tekliflerle gündeme getirdiği ‘sokak hayvanları’ konusu, toplumsal tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Bu konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yakından takip ederek çözüm önerilerini değerlendiriyoruz. Nihai metin oluşunca meclise sunacağız. Bu çalışmalar 15 gün kadar sürecek. Meclis kapanmadan da teklif sunulacak” dedi.

Yenişehirlioğlu, “Toplumun sesine kulak veriyoruz. Amacımız, ortak bir noktada buluşmak ve herkesin kabul edebileceği bir çözüm bulmak” ifadelerine de yer verdi.

Exit mobile version