AK Partili Birinci yenidoğan çetesinin ‘siyonist terör örgütü’ olduğunu öne sürdü: Amaçları Türk soyuna kastetmek

AK Partili Birinci yenidoğan çetesinin ‘siyonist terör örgütü’ olduğunu öne sürdü: Amaçları Türk soyuna kastetmek

Eski AK Parti MKYK Üyesi avukat Mücahit Birinci, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çetenin “siyonist terör örgütü” olduğunu ve Türk milletinin geleceğine kastettiğini söyledi. Birinci paylaşımında, “Hastane sahipleri, hastane başhekimleri, sorumlu doktor, hemşire ve sair kim var ise hepsi tutuklu yargılanmalı. Türkiye, nesebine (soyuna) kasteden bir terörist örgüt ile karşı karşıya. Çete mete değil. Türk milletinin geleceğine kasteden Siyonist bir terör örgütüdür.” dedi.

Birinci, bir diğer paylaşımında ise Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef alarak, TTB’yi yenidoğan çetesi olayıyla ilgili sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştiren bir paylaşımı alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“‘Siyonist emelleri olan bir terör örgütü bunlar’ dediğimde, bunu hafife alan birkaç sözde internet haber sitesi olmuştu. Bu örgütün geçmişte neler yaptığı, kaç Türk bebeğin katledildiği araştırılmalı! Tabipler birliği bir hususu görmezden geliyorsa, Siyonistler hemen işin arkasındadır.

TTB, söz konusu eleştirinin aksine konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada sağlıkta piyasalaşmanın vahim sonuçlarından biri olarak gösterilen bu olayın, sağlık sisteminin çürüdüğünün göstergesi olduğu ifade edilmişti. Sağlık hizmetinin sıradanlaştığının, niteliğinin değil niceliğinin önemsediğinin ve hastanelerin ticarethane haline geldiğinin belirtildiği açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı eleştirilerek, “Sağlık sistemimizi çürütmüştür.” denilmişti.

Exit mobile version