Akaryakıtta ibre yön değiştirdi! İNDİRİM bugün geldi: Fiyatı tekrar 35 TL’ye geriliyor mu? Benzin ve Motorinde son durum

Akaryakıtta ibre yön değiştirdi! İNDİRİM bugün geldi: Fiyatı tekrar 35 TL’ye geriliyor mu? Benzin ve Motorinde son durum

Mazotta ibre istikamet değiştirdi! İNDİRİM bugün geldi: Maliyeti tekerrür 35 TL’ye geriliyor mu? Benzin ve Motorinde son gidişat- Bugün gece yarısı tüm istasyon tabelaları mazota gelen indirim ile beraber yenilendi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere mazota 1 lira 52 kuruş indirim geldi. Brent petrol maliyetleri ve dövizdeki farklılıklarla beraber vatandaşlar benzin ve motorin maliyetlerini takibe devam ediyor.

Mazota 18 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 52 kuruş indirim geldi.

Güncel mazot pompa maliyetlerine göre;

İstanbul’da motorin litre maliyeti 36,83 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise vasati 37,71 liradan satılıyor.

ZAMLAR NASIL İLERLEMİŞTİ?

Son ç ay içerisinde mazot maliyetlerinde yaşanan çoğalış dikkat çekici. Mayıs ayındaki seçim evveli benzinin litresi 19 TL civarındayken, motorin ise 18 liraydı. Ancak üç aylık vakit zarfında maliyetler 2 katından fazla arttı.

Bir evvelki ÖTV çoğalışıyla beraber, 16 Temmuz’da benzin ve motorin maliyetlerine 6 lira kadar zam gelmişti. Benzinin litre maliyetine 7,52 lira, mazotun litre maliyetine ise 7,05 lira kadar ilave edilmişti. Bu sebeple maliyetler oldukça yükselmişti.

Exit mobile version