Akbank müşterileri açıklama bekliyor! Binlerce müşterinin hesaplarına girilmişti: Suzan Sabancı sessizliğini bozmadı

Akbank müşterileri açıklama bekliyor! Binlerce müşterinin hesaplarına girilmişti: Suzan Sabancı sessizliğini bozmadı

Oğuzhan Kumsal adlı bir Akbank müşterisi, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde hesabından izinsiz olarak 700 bin TL’nin çekildiğini iddia etti. Kumsal, hesabından 400 bin TL kredi çekildiğini, 300 bin TL’nin ise vadeli hesabının bozulmasıyla yedi farklı işlemle hiç tanımadığı kişilere havale edildiğini belirtti.

Kumsal, yapılan bu işlemler sırasında bankadan herhangi bir onay kodu almadığını ve Akbank’ın soruna karşı herhangi bir çözüm sunmadığını söyledi. Mağdur müşteri, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Benzer bir mağduriyet yaşayan Abdulgani Şan isimli vatandaş ise, hesabından 308 bin TL kredi çekildiğini ve üzerine 61 bin 355 TL’nin tanımadığı kişilere FAST sistemi ile gönderildiğini belirtti. Şan, bu işlemler yapılırken bankanın kendisine hiçbir bilgilendirme yapmadığını ve onay kodu gönderilmediğini söyledi.

Konu hakkında Akbank, bilgi güvenliğini yüksek standartlarla sağladığını belirten bir açıklama yaptı. Banka yetkilileri, sürekli gelişen tehditlere karşı en yeni teknolojilerin kullanıldığını ve güvenlik süreçlerinin düzenli olarak güncellendiğini ifade etti. Ayrıca, dolandırıcılık vakalarının titizlikle incelendiğini ve Bankacılık Kanunu çerçevesinde hukuki süreçlerin işletildiğini vurguladı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve bankanın diğer yetkililerine yönelik tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Mağduriyet yaşayan birçok kullanıcı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yardım talebinde bulundu. Bakan Şimşek’in sosyal medya hesaplarının altına yapılan yüzlerce yorumda, mağdurların yaşadıkları duruma çözüm bulunması istendi.

Exit mobile version