AKP’yi en iyi anlatan paylaşım – Ankaragündem

AKP’yi en iyi anlatan paylaşım – Ankaragündem

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce ‘katil’ ve ‘darbeci’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Ankara’da görüştü. Bununla da yetinmeyen Erdoğan katil ve darbeci dediği Sisi’yi havalimanında karşıladı. Yaşanan gelişmelerden sonra AKP Antalya Milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 2013 yılında yaptığı paylaşım yeniden gündem oldu.

Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Sisi’ye sert ifadeler kullandığı yıllarda CHP’yi Suriye Devlet Başkanı Esad ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile yakın ilişkiler yürüttüğünü öne sürerek suçlamalarda bulunmuş ve “Türkiye’de darbelerin destekçisi, Esed’in yakın dostu CHP’nin simdi de Mısır’da Sisi ve darbecilere koşmasına şaşırmıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Aradan yıllar geçti ve dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, beraberindeki heyetle birlikte birtakım resmi ziyarette bulunmak için Ankara’ya geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce hakkında ‘zalim’, ‘katil’, ‘darbeci’ ve ‘diktatör’ gibi ifadeler kullandığı Sisi’yi, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen resmi törenle karşıladı. Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer siyasetçiler eşlik etti.

Erdoğan’ın, Sisi’yi karşılaması geçmişte kullandığı ifadeleri yeniden akıllara getirdi. Erdoğan; Sisi’yi, ‘zalim’, ‘katil’, ‘darbeci’ ve ‘diktatör’ gibi ifadelerle birçok kez hedef almıştı.

Erdoğan, 23 Haziran 2019’da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleri öncesinde ise “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” diyerek, Sisi’yi seçim propagandasına dönüştürmüştü.

Exit mobile version