Alevlerin ardından cinayet çıktı: Delilleri yok etmek için evi ateşe verdi

Alevlerin ardından cinayet çıktı: Delilleri yok etmek için evi ateşe verdi

Cenazeler, savcılık incelemeleri sonrası otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından yapılan incelemelerde, olayın basit bir yangın değil, korkunç bir cinayet olduğu ortaya çıktı.

Evi yanıcı madde dökerek ateşe verdikleri değerlendirilen Arif Altuntaş’ın yeğeni Mehmet Altuntaş (24), kardeşi Atilla A. (15) ve akrabası Murat A.(37), gözaltına alındı. Jandarma komutanlığında işlemleri tamamlanan şüphelilerden Mehmet ve kardeşi Atilla A. (15), ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, diğer şüpheli serbest kaldı.

Aile içi arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmanın ardından Mehmet Altuntaş, yengesinin kendisini bıçaklamasıyla başlayan olaylar zincirinde, amcasını ve kuzenini de öldürdüğünü itiraf etti.

Delilleri yok etmek için evi yaktıklarını itiraf eden Altuntaş, “Olay günü amcamın yayla evindeydik. Arazi meselesinden aramızda tartışma çıktı. Yengem hakaret ederek bıçakla üzerime geldi ve bıçağı bana sapladı. Ben de panikle elindeki bıçağı alıp, yengeme sapladım. O sırada amcam evde bulunan silahı almaya çalışınca arkasından koştum ve yakaladım. Biraz boğuştuktan sonra onu da bıçakladım. Daha sonra kardeşimin yardım çığlığını duydum. Evdeki diğer kişinin kardeşimin elini bıçakladığını görünce, kardeşimi kurtarmak için o kişiyi de bıçakladım. Yaralandığımız için tedavi için hastaneye gittik. Sonra tekrar yaylaya dönüp, arkada delil bırakmamak için evi yaktım” dedi.

Exit mobile version