“Ali İhsan Yavuz belediye başkan adayı olabilir”

“Ali İhsan Yavuz belediye başkan adayı olabilir”

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’de kapalı kapılar arkasında makam müzakeresinin verildiğini yazdı. En geç eylül sonunda yapılması tasarlanan inanılmaz kurultay için MKYK aboneliği tasarıyı yapanların rakamının azımsanamayacağını dile getiren Babacan, şunları kaydoldu:

“Kurultay sonrasında en büyük metamorfoz MKYK ve MYK’da yaşanacak. Bu kadrolarda yer alma ihtimalleri düşük olanlar, kendi şehirlerindeki belediye başkanlıklarına talip. Henüz bir görevlendirme yapılmayan Faruk Çelik ve Mustafa Şentop gibi adların genel merkezde vazife bekledikleri var. Binali Yıldırım, neredeyse politikayla vedalaşmış gibi.

AKP Tercih İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un dahi tercih bölgesi Sakarya belediye başkan adayı olmak istediği öne sürülüyor. Ancak Erdoğan’ın onunla bir yarıyıl daha çalışacağını düşünenler az değil. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in bu misyondan alınacağı kesin gibi. Partinin lafçısı Ömer Çelik’in daha önceki tadı yok. Dışişleri Bakanlığı vazifesine getirilmediğinden beri mutsuz olduğu iddia ediliyor.

Genel Başkan yardımcılarından Hamza Dağ’ın İzmir Megakent Belediye Başkan adaylığını istediği yazıldı-çizildi. Ancak tesirli bir politikacı olmadığı için pek muhtemel görünmüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ismi İstanbul adayı yapılacağı iddiaları partide pek karşılık bulmadı. Politik bir figür olmadığı için galibiyetli olamayacağını öne sürenler var. Partide, İstanbul belediye başkan adaylığı için daha güçlü ad arayışları sürüyor. Murat Müessese’un ismi bir vakitten beri İstanbul için değil, Ankara için dillendiriliyor. Ankara daha önceki milletvekili, Ankaraeforu Başkanı Faruk Koca’nın Ankara megakent için adayı olması için kulis yapanlar var ama kendisinin bu misyonu istemediği dile getiriliyor.

AKP’li Ali İhsan Yavuz: 28 Mayıs’ta neticeleri en fazla bir saatte alırız

Exit mobile version