Almanya Başbakanı Scholz’den EURO 2024 öncesi dikkat çeken açıklama: “Göçmenler bizim çocuklarımızdır”

Almanya Başbakanı Scholz’den EURO 2024 öncesi dikkat çeken açıklama: “Göçmenler bizim çocuklarımızdır”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin Reichstag’da düzenlenen genel kurul toplantısında yaptığı hükümet açıklamasında, ülkedeki güvenlik durumu ve göçmenlere yönelik önemli mesajlar verdi. Yaklaşık 20 dakika süren konuşmasında Scholz, Almanya’da yaşayan 20 milyon göçmenin ülkenin bir parçası olduğunu belirterek, “Hepsi bizim çocuklarımız” dedi.

Scholz, Mannheim’da meydana gelen bıçaklı saldırı sonucu bir kişinin ölümü ve birçok kişinin yaralanması konusuna da değindi. Bu tür suçların sınır dışı edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “terör suçlarının övülmesinin” de sınır dışı edilme sebebi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Scholz, konuşmasında EURO 2024 turnuvasına odaklanarak, Almanya’nın bu futbol turnuvasında en iyi şekilde temsil edileceğine inandığını belirtti. “Bu yazki futbol festivali heyecanının üzerinizden alınmasına izin vermeyin” diyerek vatandaşlara seslendi. Konuşması SPD, Yeşiller, FDP üyeleri ve CDU’nun bazı kesimlerinden alkış aldı.

Scholz, Mannheim’daki polis memurunun ölümü, ülkenin sel felaketleri ve Ukrayna’daki savaş gibi olayların endişe yarattığını vurguladı. “Ülkemizde herkes, hemcinslerinden korkmadan yaşayabilmelidir” diyerek anayasal devletin bu sözü yerine getireceğini belirtti.

Şansölye, teröre karşı kararlı bir mücadele başlatacaklarını belirterek, “Teröre karşı savaş ilan ediyoruz” dedi. Terörün amacının korku yaymak olduğunu ifade eden Scholz, “Özgürlüğümüze saldıran herkesin en kararlı rakibi ben, federal hükümetimiz ve anayasal devletimizdir” dedi.

Scholz, Mannheim’daki olaylara atıfta bulunarak, suçluların sınır dışı edilmesi gerektiğini vurguladı. “Bu tür suçlular, Suriye ve Afganistan’dan gelseler bile sınır dışı edilmelidir” dedi. Federal İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yasal ve pratik yollar aradığını belirtti.

Exit mobile version