Amerikalıların Yarısı, İsrail’e Askeri Yardımları Sınırlandırmak İstiyor

Son yapılan bir anket, Amerikalıların %53’ünün ABD’nin İsrail’e yapmış olduğu askeri yardımların, Filistinlilere karşı kullanılmaması şartıyla sınırlandırılması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.

Bu anket, Chicago Küresel İlişkiler Konseyi tarafından gerçekleştirildi ve Amerikan halkının Orta Doğu’ya bakış açısını ve özellikle Gazze’deki insani krizi değerlendirdi.

Sonuçlar, Amerikalıların %61’inin, ülkenin Orta Doğu’da “yapıcı ve olumlu” bir rol oynadığını savunduğunu gösterdi. Ancak ankete katılanların yarısından fazlası, ABD’nin İsrail’e verdiği desteği onaylamakla birlikte, bunun “sınırlandırılması gerektiği” görüşünde birleşti.

Ayrıca, katılımcıların %60’ı, esirler kurtulana kadar ABD’nin askeri yardımlarının devam etmesi gerektiğini belirtti. Çarpıcı bir diğer bulgu ise, Amerikalıların %30’unun ABD’nin İsrail’i aşırı desteklediğini düşünmesi oldu.

Benzer şekilde, Biden yönetiminin bugüne dek İsrail’e çok fazla silah yardımı yaptığını savunanların oranı %34 olarak tespit edildi. Bunun yanı sıra, her üç katılımcıdan biri, ABD’nin Gazze’ye yeterince yardım yapmadığını ifade etti.

Exit mobile version