Amerika’ya gitmek isteyenlere büyük fırsat! Yakında başlayacak, kısa sürede bitecek: Başvurular ücretsiz yapılıyor

Amerika’ya gitmek isteyenlere büyük fırsat! Yakında başlayacak, kısa sürede bitecek: Başvurular ücretsiz yapılıyor

Amerika her yıl 55 bin kişiye çekilişle Green Card vermektedir.Bu sürece ise DV Lottery veya Çeşitlilik Vizesi adı veriliyor. Belirlenen tarihlerde başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar çekiliş yoluyla Amerika’da oturma izni elde edebilmektedir. Geçtiğimiz yıl göz önüne alındığında Green Card çekiliş başvuruları 4 Ekim-7 Kasım 2023 tarihleri arasında ücretsiz olarak yapıldı. Başvurular dvprogram.state.gov adresi üzerinden yapılırken sonuçlar 4 Mayıs 2024 tarihinde açıklandı.

Bu yıl başvuruların Ekim ve Kasım tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Başvuru süreci aynı şekilde gerçekleştirilirken sonuçların Mayıs 2025 tarihinde açıklanması bekleniyor. Başvurular ise ücretsiz bir şekilde yapılacak.

Green Card için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar online bir şekilde başvuru işlemlerini gerçekleştirilecek. Başvuru için herhangi bir yazılı evrak istenmemektedir. Başvuruları kişisel olarak kendiniz dvprogram.state.gov internet sitesi üzerinden yapmanız gerekmektedir. Her yıl Ekim ve Kasım tarihleri arasında yapılan başvurular için henüz net bir açıklama yapılmadı.

Green Card başvuru sonuçları ise Entrant Status Check sayfası üzerinden açıklanmaktadır. Green Card başvuruları sırasında internet üzerinde gerekli olan tüm alanlara dikkatli bir şekilde inceleyerek doldurmanız gerekiyor. Doldurduğunuz her bilginin sistemde kayıtlı olan haliyle sitede yer alması gerekiyor.

Exit mobile version