Ankara İstanbul İzmir dikkat! Müjdeli haber geldi: O illerde vatandaş rahatlayacak

Ankara İstanbul İzmir dikkat! Müjdeli haber geldi: O illerde vatandaş rahatlayacak

Hava Durumu ve Yağış Dağılımı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün Ankara’da sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Şen’in tahminlerine göre, başkentte öğleden sonra yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Ankara İçin Sağanak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen hava tahmin haritasına göre, bugün Konya’nın batı kesimlerinde, Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevrelerinde ve Ankara’nın kuzeyinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Hafta sonu boyunca ise Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu’da sağanak yağışlar görülecek. Pazartesi ve Salı günlerinde ise Doğu ve Güneydoğu bölgeleri dışında yurdun geniş kesimlerinde yağışların etkili olması öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları Stabil Kalacak

Bugün hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerinde seyredecek ve büyük bir dalgalanma göstermeyecek.

Rüzgar Durumu

Rüzgarlar genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar görülecek. Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarıları

Yağışların öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevrelerinde, Ankara’nın kuzeyinde ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor. Ayrıca, rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde de dikkatli olunması önem taşıyor.

Prof. Dr. Şen’in Hava Durumu Tahmini

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu hakkında detaylı bir paylaşımda bulundu. Şen, İstanbul’da sıcaklığın 32 derece, Antalya’nın iç kesimlerinde 32 derece yağmurlu hava, İzmir’de 36 derece ve Ankara’da öğleden sonra 32 derece, yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. Rüzgarın Akdeniz’de güneyden hafif, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege’de ise kuzeyli yönden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Exit mobile version