Ankara İstanbul ve İzmir dikkat! Resmen kırmızı alarm verildi: Yarından itibaren başlıyor

Ankara İstanbul ve İzmir dikkat! Resmen kırmızı alarm verildi: Yarından itibaren başlıyor

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ve Doğu Akdeniz’in bazı bölgelerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş’ın batısı, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak’ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Doğu Kesimlerde Sağanak Yağış Bekleniyor

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerinden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle orman yangınları açısından önemli bir faktör olarak görülüyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da ise kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

Yeni Haftada Az Bulutlu ve Açık Hava

Yeni haftada ülke genelinde hava durumu az bulutlu ve açık olacak. Yarın Doğu Anadolu’nun doğusunda, Çarşamba günü ise Doğu Karadeniz’de yağış bekleniyor.

Günlük Sıcaklık Tahminleri

Yeni haftada günün en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde olacak: Ankara 37 derece, İstanbul 31 derece, İzmir 36 derece, Adana 35 derece, Diyarbakır 42 derece, Antalya 30 derece, Samsun 29 derece.

Prof. Dr. Orhan Şen’den Hava Durumu Değerlendirmesi

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün pazar günü, rüzgar Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli esecek (40-60 km/saat). Bu durum, orman yangınlarının kontrolü açısından önemli. İstanbul’da Şile ve Kilyos bölgelerinde rip akıntısı olabilir, dikkatli olunmalı. Marmara ve Ege’de kuzeyli rüzgarlar sıcaklıkları ortalama değerlere çekti,” dedi.

Bir Hafta Boyunca Yağış Beklenmiyor

Prof. Dr. Şen, “Doğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinde yağış yok. Önümüzdeki bir hafta boyunca da yağış beklenmiyor. Bugünden itibaren üç gün boyunca İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında ve Trakya’da aşırı sıcaklar olacak,” şeklinde konuştu.

Exit mobile version