Ankara Üniversitesi Akıllanmıyor! Boy Boy Adrese Teslim Kadro

Ankara Üniversitesi Akıllanmıyor! Boy Boy Adrese Teslim Kadro

Özellikle İletişim Fakültesi için çıkılan ilanda Yeni Medya bölümü için aranan kriterlerin söz konusu alanla ilgili olmadığı belirtildi. İletişim Fakültesi bu yılın başında kurulan Yeni Medya bölümünün yapay zekâ, tasarım, animasyon gibi derslerden oluştuğu aktarıldı. Verilen ilanlarda ise bilim iletişimi, yerel medya gibi alanlarda çalışmak olmak koşulu arandı.

İletişim Fakültesinde bu yılın başında kurulan ve yapay zekâ, tasarım, animasyon gibi derslerle müfredatı oluşturulan Yeni Medya ve İletişim bölümü için talep edilen şartların hiçbirisinde yeni medyaya özgü nitelikler yer almıyor. Toplamda üç öğretim üyesinin talep edildiği bölüm için verilen ilanda profesör kadrosu için ‘bilim iletişimi’ alanında çalışmış olmak şartı aranırken, doktor öğretim üyeliği için ‘yerel medya’ konusunda çalışmış olmak koşulu aranıyor.

Doçentlik için verilen ilanda ise adayın bütün çalışma alanları tanımlanırken bu alanlar arasında ‘hayvan hakları’ da sıralanıyor:

‘Halkla İlişkiler bilim alanında doçent ünvanı almış olmak. Halkla ilişkiler, yeni medya, toplumsal cinsiyet, sivil toplum kuruluşları, hayvan hakları, üniversite öğrencileri, sağlık iletişimi konularında çalışmaları olmak.’

Ankara Üniversitesi daha önce de benzer bir durum nedeniyle mahkemelik olmuştu. Rektörlük 8 Eylül 2023 tarihinde İletişim Fakültesi için ilana çıkmış ve Halkla İlişkiler Anabilim Dalı’na alınacak Dr. Öğr. Üyesi için şu koşullara yer verilmişti:

“İletişim Bilimleri, İletişim Tasarımı ya da Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanlarından birinde doktora yapmış olmak. Kurumsal iletişim alanında sektör deneyimi sahibi olmak. Dijital iletişim, eleştirel çalışmalar ve toplumsal cinsiyet gibi alanlarda çalışmaları bulunmak. Bir yükseköğretim kurumunda iletişim bilimleri alanında asgari iki yıl ders verme deneyimine sahip olmak ve multidisipliner dersler vermiş olmak.”

İlanın yalnızca bir kişiyi tanımladığı gerekçesiyle açılan davada Ankara 2. İdare Mahkemesinin 15 Aralık 2023 tarihinde ilanın iptaline karar vermişti. Mahkeme kararında ilan için “Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında doktora yapmış olmak” şartı yeterli görülmüştü.

Ankara Üniversite açılan ilanda dikkat çeken diğer alanlar şu şekilde:

Exit mobile version