Ankara’da arabası olan tüm vatandaşlara uyarı yapıldı: Sakın bunu yapmayın!

Ankara’da arabası olan tüm vatandaşlara uyarı yapıldı: Sakın bunu yapmayın!

Yapılan uyarıda, özellikle araçta unutulan sprey, kolonya, deodorant gibi kimyasal maddeler ile telefon, çakmak ve mercek görevi gören gözlüğün yüksek sıcaklık etkisiyle patlamalara neden olabileceği, serinlemek amacıyla baraj, göl, gölet, sel kapanı ve sulama kanallarında suya girilmemesi ve kısa süreli molalarda bile çocukların araç içerisinde yalnız başına bırakılmaması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda yüzde 90’ı insan kaynaklı olduğu seyir hâlindeyken dahi camlardan şişe ve yanıcı madde gibi eşyaları atmamak gerektiği ifade edildi. Vatandaşlar kontrolü olmayan, güvenliği sağlanmamış hiçbir göl ve göletlere girilmemesi konusunda da uyarıldı.

Vatandaşların araç içerisinde ilk yardım çantasının ve yangın tüpünün araçlarda bulundurulması hayati önem taşıyor. Araç içinde bırakılan eşyalar ve yangın tehlikesine ilişkin açıklamada bulunan Ankara İtfaiyesi Genel Koordinatörü Levent Çeri, “Ankara İtfaiyesi olarak vatandaşlara önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Çakmak, parfüm, araç içi deodorantları ve su gibi eşyalarımızın araçlarda bulundurulmaması gerekiyor. İtici gazlarla çalışan bu tip ürünler araç içi sıcaklık çok yükseldiği için patlamaya ve yangınlara sebep olabiliyor. Su şişeleri ise mercek görevi görüp döşemeleri yakabiliyor. Güvenlik için su şişelerini göreceli gölge ve kapı ceplerinde tutabiliriz. Aynı zamanda kısa bir alışveriş sırasında bile çocuklarımızı araç içerisinde bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version