Ankara’da ne oldu da sahipsiz köpekler gündemden düştü?

Ankara’da ne oldu da sahipsiz köpekler gündemden düştü?

Türkiye’de son dönemlerde sahipsiz sokak köpekleri gündemdeydi. Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda 30 Temmuz’da kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre, başıboş sokak köpekleri toplanacak, bakımevlerine alınacak köpekler kısırlaştırılarak sahiplendirilecek. Bu konudaki sorumluluk belediyelerde olacaktı.

Sahipsiz köpeklerin saldırdığı 5 yaşındaki çocuk 18 gün sonra taburcu oldu!

Başkent Ankara’nın başta Gölbaşı ilçesinin yanı sıra birçok ilçesinde sahipsiz sokak köpekleri büyük sorun teşkil ediyor. Cadde, sokak ve parklarda gezen sahipsiz köpekler özellikle çocuk ve kadınlar için büyük tehdit. Peki, Ankara’da ne oldu da sahipsiz köpekler gündemden düştü?

Ankara’nın birçok ilçesinde sahipsiz köpekler toplanmıyor.

Köpek yasasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu kanun teklifinde, 2028’e kadar barınak yapma yükümlülüğünü erteliyor. Bu şu demek: ‘Para yok. Sorumluluk sizde. Yetki sizde. Hayvanlar sokakta. Katledin onları.’ CHP’li belediyeler bunu yapmayacak elbet. Ama bunu yapacak birçok belediye başkanı çıkacak. ” demişti.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçede bulunan sahipsiz köpekleri belediyede ‘bekçi’ olarak işe alacağını duyurmuştu.

Tepki gösterdiği köpek yasasına karşı ne yapacaklarını açıklayan Beşikçioğlu, “Şimdi biz ne yapacağız bu yasa karşısında? Napacaz? Ben, belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Kısaca anlatayım size. Bizim fen işlerinin garajı var. Bizim park ve bahçelerin garajı var. Bizim tır otoparkının garajı var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyacımız var. Bizim elimizde onlarca bina var. Bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var.” demişti.

Exit mobile version