Ankaralılar yarın hazır olun, elimiz cebimizde gezeceğiz! Yağış, fırtına, don hepsi geliyor, Meteoroloji’den uyarı geldi

Ankaralılar yarın hazır olun, elimiz cebimizde gezeceğiz! Yağış, fırtına, don hepsi geliyor, Meteoroloji’den uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar dikkatle takip ediliyor. Ekim ayında yüksek seyreden hava sıcaklıklarının 17 Ekim Perşembe günü itibariyle 12 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verileri doğrultusunda Ankara İl genelinde hava sıcaklıklarından altına düşeceği aktarıldı. Ankara’da görülmesi beklenen yağış ve fırtınaların ardından tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

17 Ekim 2024 Perşembe günü itibarıyla hava sıcaklıklarının bölge genelinde 6 ile 12 derece azalacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normalleri altında bir sıcaklık görüleceğinin altını çizdi.

Soğuk hava ile birlikte kuvvetli rüzgarlar etkili olurken Gelecek hafta başına kadar rüzgarın etkisini göstermesi bekleniyor. Bölge genelinde yağış geçişlerinin olabileceği belirtirken meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile birlikte tarımsal faaliyetler bakımından zirai don diskine karşı tüm üreticiler uyarıldı. Meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların dikkatle takip edilmesi gerektiği belirtilirken Önümüzdeki hafta başına kadar Ankara’da beklenen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının 12°C ila 2°C değerlerinde olması bekleniyor.

Exit mobile version