Ankara’ya bir suçlama da Brooklyn Belediye Başkanı’ndan: Bana da rüşvet teklif ettiler kabul etmedim

Ankara’ya bir suçlama da Brooklyn Belediye Başkanı’ndan: Bana da rüşvet teklif ettiler kabul etmedim

Dışişleri Bakanlığı: Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmayız

New York Post’un haberine göre, Demokrat Partili Antonio Reynoso, Türk yetkililerin yemin töreni sonrası kendisine ve ekibine porselen çay takımı gönderdiğini, ancak bu hediyeyi geri çevirdiğini belirtti. Reynoso, hediyeyi ilk başta rüşvet olarak algılamadığını ancak Eric Adams’a yönelik rüşvet suçlamalarının ortaya çıkmasının ardından bu hediyenin de benzer bir amaç taşıdığını düşündüğünü ifade etti. Reynoso, PIX 11 televizyonuna verdiği röportajda, Türk yetkililerin kendisine sunduğu Türkiye ziyaretini de reddettiğini dile getirdi.

Brooklyn Belediye Başkanı Antonio Reynoso

Reynoso, “Anladığım kadarıyla Türk yetkililer, Eric Adams’ın makamını geçmişte benzer şekilde kullanmıştı ve benimle de aynı yöntemi denemek istediler. Geçmişe bakınca, hediye göndererek benimle iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını fark ediyorum” dedi.

ABD’li siyasetçi, Türk Konsolosluğu’nun New York’taki seçilmiş yetkililere nasıl yaklaşması gerektiğini bilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şimdi olanlara baktığımda, ne yapıp yapamayacaklarını gayet iyi bildiklerini görüyorum” diye konuştu. Reynoso’nun bu açıklamaları, Eric Adams’a yönelik devam eden rüşvet iddialarıyla doğrudan ilişkilendiriliyor ve Türkiye’nin ABD’deki bazı siyasi figürlerle kurduğu ilişkilere dair soru işaretlerini artırıyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams

New York Belediye Başkanı Eric Adams, geçtiğimiz hafta Türk yetkililerden ve iş insanlarından aldığı kişisel menfaatler karşılığında, Türkevi binasının yangın denetiminden geçmeden açılmasına izin verdiği iddiasıyla gündeme gelmişti. İddialara göre, Adams binlerce dolarlık lüks hediyeler ve birinci sınıf uçak biletleri karşılığında bu kolaylığı sağladı. Adams ise bu suçlamaları kesin bir dille reddediyor.

Türkevi, New York’un en prestijli bölgelerinden birinde yer alan 36 katlı bir gökdelen olarak biliniyor ve açılışı büyük bir etkinlikle yapılmıştı. Ancak yangın güvenliği gibi kritik düzenlemelerin göz ardı edilip edilmediği konusunda tartışmalar sürüyor.

Exit mobile version