Antalya’da grev: Bu toplu sözleşmede adalet yok, sefalet çok – Ceren Deniz

Antalya’da grev: Bu toplu sözleşmede adalet yok, sefalet çok – Ceren Deniz

Antalya Defterdarlığı önünde TİS görüşmeleriyle alakalı arzlarını sıraladıkları basın açıklaması yapan kamu işçileri, “Grevdeyiz” pankartı açıp halay çekti.

İktidarın kamu işçilerine 2024 seneyi için yüzde 23, 2025 seneyi için de yüzde 11 zam teklifinde bulunduğunu hatırlatan KESK Antalya Şubeler Platformu Yarıyıl Lafçısı Nurettin Sönmez, bu önerinin milyonlarca kamu işçisiyle ve aileleriyle dalga geçmek anlamına geldiğini ve bu sebeple KESK’liler olarak bugün Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda, caddelerde olduklarını söyledi.

Sönmez, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü:

“Hak verilmez, çaba ile alınır diyerek ilmek ilmek yazan, hak ve hürlüklerine sahip çıkan kamu işçileri olarak buradayız. Yalnızca kendimiz için değil. Göz göre göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da korunmak için, bu ülkenin hakları yok sayılan tüm insanları için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız. Buradan Türkiye’nin her yerinde vicdanı aydınlık bir gelecek için çarpan tüm arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz. Selam olsun bu ülkenin gururlu kamu işçilerine, selam olsun kamu işçileri çabasının surat akı olduğunu bir defa daha gösterenlere. Selam olsun, bu sömürü kumpasına itirazımız var diyenlere.”

“İktidarın attığı her adımda cemiyetin üzerine çöken karanlığı azıcık daha zifiri hale getirdiğini” söyleyen Sönmez, iki gün evvel hükümetin 6 milyonu aşkın kamu işçisi ve emekliye açıkladığı toplu kontrat önerisinin de bu doğrultuda atılmış bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Sönmez, “Bu öneriye göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 seneyi için yüzde 14+9 ücret çoğalışı, 2025 seneyi için ise yüzde 6+5 ücret çoğalışı öneri etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki hakikat. İktidar, Merkez Bankası’nın kastettiği ama yakalamayacağı bugünden emin olan, enflasyon oranlarının dahi altındaki öneriyi ile hepimizle alay etmiştir. Üstelik bu öneride tüm kamu işçilerinin ortak arzlarına dair tek tümce edilmemiştir. Kısacası ilk buluşmanın yapıldığı 1 Ağustos’tan bugüne gelinen noktada dağ fare doğurmuştur” dedi.

Exit mobile version