Antalya’da kadın cinayeti! Katil yine tanıdık!

Antalya’da kadın cinayeti! Katil yine tanıdık!

G.Ö.’nün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ekipler, cani S.Ö.’nün de evde cansız bedenini buldu. Caninin aynı tüfekle intihar ettiği anlaşıldı. Cenazeler Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi, cumhuriyet savcısı ve adli tabibin incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kadın Cinayetleri Platfonmu’nun yayımladığı verilere göre, 2024 yılının ilk 6 ayında erkekler tarafından 205 kadın öldürüldü, 117 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Platfonmun son yayımladığı rapora göre, Ağustos’ta 33 kadın öldürüldü. Öldürülen 33 kadının 10’u evli olduğu erkek, 7’si birlikte olduğu erkek, 6’sı babası, 3’ü tanıdığı biri, 2’si akrabası, 2’si oğlu, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi tarafından öldürülmüştür. Bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Vatandaşlar kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve şüpheli ve katillere caydırıcı cezalar verilmesi için yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Exit mobile version