Antalya’da yangın: Zeytin ağaçları zarar gördü!

Havadan 2 yangın söndürme helikopteri ve karadan çok sayıda itfaiye aracı ile yapılan müdahaleye, mahalle sakinleri de destek verdi. Yangının çöplükten başladığını belirten vatandaşlar, bu tür atıkların kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, anız ve kuru otların tarlalardan temizlenmesi konusunda da uyarılarda bulundular.

İzmir’de orman yangını: Ekipler müdahale ediyor!

Yangında yaklaşık 4 hektarlık tarım arazisinin zarar gördüğü belirtilirken, zeytinliklerin büyük kısmının yangın sonucunda zarar gördüğü ifade edildi. Olay yerindeki çöp dökme alanında çeşitli atıkların bulunduğu gözlemlenirken, yangının sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Çavuşköy Mahallesi sakinlerinden Hasan Dinç, tarlalardan kaldırılan ürünlerin anız olarak bırakılmasının büyük bir tehlike oluşturduğunu ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Dinç, “Eğer anızlar sürülmüş olsaydı, bu facia yaşanmazdı. Herkesin bu konuda daha dikkatli olması ve tedbir alması gerekiyor” dedi.

Manavgat’a tatile gelen ve yangını fark eden Hüseyin Bahar ise, olayın çabuk kontrol altına alınmasında itfaiye ekiplerinin etkili müdahalesini övdü. Bahar, “Mahalleye geldiğimizde alevleri gördüm ve hemen itfaiyeyi arattım. Kısa sürede ekipler geldi ve yangını söndürdüler” şeklinde konuştu.

Yangın, bölgedeki vatandaşların duyarlılığı ve hızlı müdahale sayesinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Konuyla ilgili olarak yetkililer, yangının çıkış nedenini ve alınacak önlemleri değerlendirmek üzere inceleme başlattı.

Exit mobile version