Ayhan Bora Kaplan davasında istenen cezalar belli oldu

Ayhan Bora Kaplan davasında istenen cezalar belli oldu

Savcının sunduğu mütalaada, Bora Kaplan’ın kurucusu ve yöneticisi olduğu suç örgütünün çok sayıda ağır suça karıştığı vurgulandı. Kaplan’ın, suç örgütü yöneticisi olarak “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, sanık Fethi Koyuncu’nun da örgütün yöneticisi olduğu ve işlenen tüm suçlardan sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti. Kaplan ve Koyuncu hakkında ayrıca “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, 7 kişiye yönelik “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, 2 kişiye yönelik “nitelikli yağma”, “eziyet”, “suç delillerini yok etme”, “suç üstlenme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından toplam 150 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Savcı, suç örgütü yöneticileri olarak iddianamede yer alan diğer sanıklar Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş ve Kanber Keskin’in de eylemlerinin “silahlı suç örgütüne üye olma” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bu sanıklarla birlikte toplam 33 kişinin “silahlı suç örgütüne üye olma” suçundan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Ayrıca bazı sanıklar için “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli yağma” ve “eziyet” suçlarından ek cezalar istendi.

Savcı, 4 sanığın “silahlı örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 6 yıla kadar hapsini talep ederken, 16 sanığın ise beraatini talep etti. Firari olan sanıklar arasında Serdar Sertçelik de bulunuyor ve savcı, bu kişilerin yakalanmasının beklenmesi gerektiğini ifade etti. Maktul Semih Arslan’ın ölümüne ilişkin dosyanın da ayrı bir esas numarasıyla ele alınması talep edildi.

Bu kapsamlı soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D’nin beyanlarıyla başlatıldı. İddianamede, 12 kişi müşteki, 61 kişi ise sanık olarak yer aldı. Bora Kaplan’ın suç örgütünün lideri olduğu, Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik’in ise örgüt yöneticileri olduğu belirtildi.

İddianamede suç örgütünün, Kaplan’ın talimatıyla Mahfuz Tatar ve Semih Arslan’ın öldürülmesi, Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H’nin silahla yaralanması, Erkan D’nin kaçırılarak işkence edilmesi, Mehmet Taha E’nin işyerlerinin zorla ele geçirilmesi, Muhammed S’ye ait iki aracın gasp edilmesi ve müşteki Emirhan B’nin darp edilmesi gibi ağır suçları işlediği ifade edildi.

Exit mobile version