Ayhan Bora Kaplan davasında Tansel Aktan’a tahliye! – Ankaragündem

Ayhan Bora Kaplan davasında Tansel Aktan’a tahliye! – Ankaragündem

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının tutuklu sanıklarından Tansel Aktan, avukatının itirazı üzerine bir üst mahkeme tarafından tahliye edildi. Aktan, Kaplan’ın yakın adamı olarak bilinirken, kendisi için “Benim gözümde suçlu değil, ticari açıdan örnek aldığım biri” ifadesini kullanmıştı.

Kaplan’a ait bazı işletmelerin kağıt üstündeki sahibi olduğu ve silah ticaretiyle bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Aktan, geçen yıl raftan indirilen Mahfuz Tatar cinayeti davası kapsamında tutuklanmıştı.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre, Aktan’ın dava dosyasına da giren sosyal medya paylaşımları arasında, kıyafetleri, Rolex saati ve tespihinin fiyatlarını söylediği bir takipçisine, “Hepsi Ayhan Abi’nin sayesinde mi?” sorusuna, “Evet, sahip olduğum her şey Ayhan Abi’min sayesinde. Allah başımızdan eksik etmesin” dediği de yer alıyor. Kaplan’la olan yakınlığını ise bir başka paylaşımında, “Sen bizim abimizsin, her şeyimizsin” sözleriyle ifade etmişti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Aktan ve diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilmişti. Ancak Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Aktan’ın avukatının itirazı üzerine tahliyesine karar verdi. Dava kapsamında tutuklu yargılanan 18 sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmiş, HTS kayıtlarının yeniden incelenmesi için bilirkişi raporu hazırlanması talebi de kabul edilmişti.

Kaynak: Ankaragündem.com

Exit mobile version