Aynı evde yaşadığı 10 yıllık arkadaşını ‘çekememezlik’ nedeniyle öldürmüş! Meğer yıllardır kıskanıyormuş

Aynı evde yaşadığı 10 yıllık arkadaşını ‘çekememezlik’ nedeniyle öldürmüş! Meğer yıllardır kıskanıyormuş

Hayatını kaybeden Fidan Çakır’ın cansız bedenini inceleyen sağlık ekipleri Çakır’ın yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybettiğini belirledi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri dairede inceleme yaparken, Fidan Çakır’ın cenazesi savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı çalışma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, boyun bölgesinden kesici aletle aldığı darbeler sonucunda hayatını kaybettiği anlaşılan Fidan Çakır’ın katilini aramaya başladı. Yapılan çalışmalarda, olayın 8 gün önce meydana geldiği, olayı gerçekleştiren şüphelinin Fidan Çakır’ın arkadaşı olan D.E. (31) adlı kadın olduğu tespit edildi.

D.E.

Olayla ilgili takibini sürdüren polis, şüphelinin olaydan sonra Muğla’ya oradan da İstanbul’a gittiğini belirledi. İstanbul’da bir otelde saklandığı ortaya çıkan cinayet şüphelisi D.E., Cinayet Büro ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak İzmir’e götürüldü.

Fidan Çakır ile 10 yıllık arkadaş olan ve bir süre ev arkadaşlığı da yaptığı öğrenilen D.E., Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda suçunu itiraf etti. D.E., aralarında zaman zaman çekememezlik nedeniyle tartışma çıktığını söylediği Fidan Çakır’ı, içkili olduğu sırada yine aynı nedenle çıkan tartışmada öldürdüğünü söyledi.


Fidan Çakır

D.E., polisteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Öte yandan D.E.’yi kentten kaçarken kullandığı korsan taksi de tespit edildi. Cinayetle ilgisi olmadığı saptanan belirlenen taksiciye ruhsatsız çalışmaktan 64 bin TL para cezası kesilip, otomobilinin bağlandığı bildirildi.

Exit mobile version