Ayşe Ateş’ten Akit yazarına sert tepki: ‘Size bu yazıyı kim kaleme aldırdıysa…’

Ayşe Ateş’ten Akit yazarına sert tepki: ‘Size bu yazıyı kim kaleme aldırdıysa…’

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesinde siyasi parti liderleriyle görüşme trafiğini sürdürürken iktidara yakın medyanın da hedefi haline gelmiş durumda.

Son olarak Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, kaleme aldığı yazısında Ayşe Ateş’i hedef aldı.

“Sinan Ateş’in eşi, HDP ile hatta Kandil ile ne zaman görüşecek!” başlıklı yazısında Ateş’e ve medyaya yüklenen Karahasanoğlu, “Bu CHP, bu Cumhuriyet gazetesi, bu BirGün gazetesi… Sinan Ateş’in acılı eşinin sözlerini manşete taşıyorlarsa. Acılı eş kendisine sormalı: ‘Ben nerede hata yapıyorum’” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu, yazısında şu sözleri kullandı:

Sinan Ateş’in eşi, görüştüğü siyasi parti genel başkanlarına aktardığı bir bilgi varsa, bunu kamuoyundan niye saklıyor. Eğer o parti genel başkanlarına aktardığı bir bilgi yoksa, bu görüşmelerden neyi umut ediyor. Birileri Sinan Ateş’in eşini bu görüşmeleri yapmak üzere etki altında mı tutuyor?

Sadece Sinan Ateş’in eşi değil, ablası ve ailesinin diğer fertleri de aynı çerçevede sürekli gündeme taşınıyor. Son vukuat, Sinan Ateş’in ablasının belediye sosyal tesisinde kahvaltı yapması ve sonrasında dönüşü sırasında takip edildiği iddiası. İlginçtir, abla evden sosyal tesise kadar kendisinin takip edildiğini, kahvaltı ederken yine aynı kişilerin kendisini izlediğini, sonrasında da takibin devam ettiğini iddia ediyor. Bu size inandırıcı geliyor mu?

Kardeşi cinayete maruz kalan bir kişi, evinden çıkıp bir sosyal tesise kahvaltı için gidiyorsa ve o sırada izlendiğini fark ediyorsa, ya gideceği yeri değiştirir ya vazgeçer veyahut da şüphelendiği kişilere hissettirmeden polisi arar. Bunların hiçbirisini yapmayan abla, sonradan birileri kendisine böyle bir şikayeti yapması için etkilemede bulunduğu için olsa gerek, şikayetçi oluyor.

Bursa Valiliği güzergah üzerindeki kameraları inceliyor, iddia fos çıkıyor. Ama önemli olan iddianın boş çıkması değil, günlerce tartışılması. “Vay canına, sadece Sinan Ateş’in kendisi değil, sadece eşi değil, ablası da takip ediliyor, o da baskı altında” havası oluşturmak. Sürekli gündemi Sinan Ateş ismi üzerinden oluşturmak.

Türkiye’nin nüfusunun yarısını Sinan Ateş cinayeti sebebiyle tutuklasanız, yine bu kişiler şu soruyu sormaktan geri durmayacaklar: “Sinan Ateş’in katili nerede?” Savcı “katili burada” diyor tutuklatıyor.. Hakim, “katil şu şu şu kişiler” diyor tutukluyor.

Exit mobile version