Ayşe Ateş’ten dava dosyasını genişletecek ifade: Ölüm talimatını Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter verdi

Ayşe Ateş’ten dava dosyasını genişletecek ifade: Ölüm talimatını Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter verdi

Sinan Ateş Davası’nın 3. duruşmasında avukatlar savunma yaptı: ‘Karizmanı çizerim’ eylemi

Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Hamşioğlu ile milletvekilleri Metin Ergun ve Yavuz Aydın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Murat Bakan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez katıldı.

Pazartesi günü başlayan duruşmada, dün itibarıyla sanıkların savunmaları tamamlandı ve avukatların beyanlarına geçildi. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanları dinlendi. Bugünkü duruşmada ise avukat beyanlarının alınmasına devam edilmesi ve ardından müşteki Ayşe Ateş’in dinlenmesi bekleniyor.

Duruşma ara sonrası Ayşe Ateş’in beyanlarıyla devam etti. Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş’in kendisine suikast hakkında daha önce aldığı duyumlarla ilgili verdiği bilgileri anlattı.

“Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle” diyen Ateş, şunları söyledi:

“Sinan Ateş tam olarak şunu söyledi: ‘Ayşe; Ulvi İzzet Yönter ve Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım’a talimat vermiş, onlar da kapı kapı dolaşıp kiralık katil arıyorlar.'”

Exit mobile version