Ayşe Ateş’ten Tuğrul Türkeş’e yanıt: Soruşturmaya müdahale eden kim?

Ayşe Ateş’ten Tuğrul Türkeş’e yanıt: Soruşturmaya müdahale eden kim?

Ayşe Ateş, cinayet ve soruşturma sürecine dair endişelerini dile getirerek, şüphelilerin defalarca gözaltına alınıp serbest bırakılmasının delillerin karartılmasına yol açtığını, savcı değişikliklerinin soruşturmayı olumsuz etkilediğini ve iddianamenin eksikliklerle dolu olduğunu vurguladı. Ateş, bu durumun arkasında siyasi bir baskı veya güçlü bir suç örgütünün olabileceğini ifade etti ve adaletin bağımsız yargı önünde sağlanması gerektiğini belirtti.

Tuğrul Türkeş’ten Sinan Ateş açıklaması: MHP’yi suikast davasıyla özdeşleştirmek hatalı

Ayşe Ateş’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:

“Başbuğ Alparslan Türkeş’in kıymetli evladı, AK Parti Ankara Milletvekili Sayın Yıldırım Tuğrul Türkeş’e,

Sayın Vekil’im, anlayan için birçok anlam, ihtar ve nasihat barındıran bu metne büyük ölçüde katıldığımı, birçok maddenin altına düşünmeden imzamı atacağımı bilmenizi isterim.

Biz de tam 18 aydır şunu söylüyoruz: Suç şahsidir. Bu suça karışan her kim varsa mevki makam gözetilmeksizin yargı önüne çıkarılmalı, çıkarılmasının önü açılmalıdır. Kim suçlu, kim suçsuz buna BAĞIMSIZ yargı karar vermelidir.

Yüksek müsaadelerinizle bu siyasi cinayetin bizi büyük endişeye sevk eden ve 16 ay sonra ivedilikle harekete geçiren yanlarını tekrar paylaşacağım:

Exit mobile version