B sınıf ehliyeti olan artık bunu da kullanacak: Yeni düzenleme geldi

B sınıf ehliyeti olan artık bunu da kullanacak: Yeni düzenleme geldi

Yaklaşık 35 milyon ehliyet sahibini etkileyen bu yeni düzenlemenin detayları netleşmeye başladı. Şubat ayında yürürlüğe giren ‘Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile Türkiye’deki B sınıfı ehliyet sahiplerine, 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanma hakkı tanınmıştı.

EHLİYET SAHİPLERİ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

GerçekGündem’in aktardığına göre, İçişleri Bakanlığı, geçmiş yıllarda yapılan düzenlemelerle birçok ehliyet sınıfında yaş şartlarını yeniden belirlemişti. Örneğin, D sınıfı ehliyet için 26 olan yaş sınırı 24’e indirilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için bu sınır 16’ya çekilmişti.

Eylül ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenlemenin ilk detayları ortaya çıkarken, farklı ehliyet türleri arasında geçiş imkanı sunulması sürücülerde heyecan yarattı. Yapılması planlanan değişikliklerle birlikte B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulması hedefleniyor.

YENİ DÜZENLEMEYLE B SINIFI EHLİYETLERDE ŞARTLAR DEĞİŞİYOR

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımda daha pratik ve ekonomik çözümler bulmaları amaçlanıyor. İddialara göre, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin, motosiklet kullanabilmek için herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” yeterli görülecek. Ayrıca, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edilmesi bekleniyor.

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyeti, 125 cc’nin üzerinde, teknik olarak 35 kW güce kadar olan ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranı ile sınırlı motosikletleri kullanmak için gerekli olan bir ehliyet türüdür. Bu düzenlemeyle birlikte, ehliyet sahiplerinin motosiklet kullanma imkanı daha da genişlemiş olacak.

Exit mobile version