Bahçeli’den Çetin Doğan’ın sözlerine tepki: Cezaevi müdürü olsam geri içeri alırdım

Bahçeli’den Çetin Doğan’ın sözlerine tepki: Cezaevi müdürü olsam geri içeri alırdım

Bahçeli burada, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı kararı ile 28 Şubat Davası’nda tutuklu bulunduğu Buca Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle tahliye olan emekli Orgeneral Çetin Doğan (83), “Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal bir görevin, Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir.” demişti.

Çetin Doğan’ın açıklamasına ilişkin soru üzerine Bahçeli, 28 Şubat’ın özellikle AK Parti ve ona gönül vermiş kişileri oldukça üzen bir olay olduğunu dile getirdi. Aradan yıllar geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasal hakkını kullanarak hepsinin tahliyesine karar verdiğini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu çok iyi anlamak lazımdır. Atılan bu adımın ne gibi bir mana taşıdığını iyi değerlendirmek gerekir. Cumhurbaşkanı’nın kendi yetkisini kullanarak, insani bir yaklaşım içerisinde, 80 yaş üstü grubun artık cezaevinde hayatlarını devam ettiremeyecek güçlükle karşı karşıya kaldığını anlayışla karşılayıp, cezaevinden çıkmasına vesile olmuştur. Bunun istismarının olmaması lazım. Efendim ‘bu bir aftır’ veyahut da ‘anayasanın bilmem kaçıncı maddesidir’ vesaire. Bunlar yakışık şeyler değil. Atılmış olan adımlar eğer Türkiye’de normalleşme süreci yaşanıyorsa onun içerisinde önemli bir adım olarak görülmeli. Herkes hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun 80 yaş grubunun üzerinde artık cezaevinde hayatını devam ettirmekte güçlük çeken insanları dikkate aldığınız vakit, bunu takdirle karşılamaktan başka bir şey düşünülmemelidir. Doğrusu da budur.

Mesela cezaevinden çıkan, zannediyorum bir komutan, Çetin Doğan’ın konuşması bana göre uygun olmamıştır. Yani o aklım, melekem yerindedir vesairedir; çıkmasına, affa uğramasına sanki yadırgar bir üslup içerisinde. Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım, aftan yararlananların listesine bakar, ‘Çetin Doğan sen orada yoksun’ der, geri içeri alırdım.

Exit mobile version