Bahçeli’den orman yangınında rant iddiasına: Sefil, şerefsiz, alçak…

Bahçeli’den orman yangınında rant iddiasına: Sefil, şerefsiz, alçak…

Bahçeli, sosyal medya hesabından Çanakkale’deki orman yangınına ait yaptığı paylaşımda, ‘Çanakkale’nin yalnızca bir şehrin ismi değil, bir hilal kaderine kara toprağın koynunda sere serpe uzanıp uyuyan şehitlerin mukaddes yadigarı ve tarihin en büyük şehitlik abideyi’ olduğunu belirtti.

Çanakkale’de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınının rüzgarın da tesiriyle çok geniş bir alana dağıldığını aktaran Bahçeli, “Üzülerek ifade etmeliyim ki Ege’nin iki yakası alevlenmiştir. Avuntumuz, şu ana kadar can kaybının olmamasının yanında alevlerin çok şükür önünün kesilmesidir.” ifadesini kullandı.

Bahçeli, ‘devletin tüm olanaklarıyla sahada olduğunu, 1500 hektarlık alana havadan ve karadan seferberlik ruhuyla müdahale edildiğini ve 9 köyün önlem emelli tahliyesinin sağlandığını’ bildirerek, şöyle devam etti:

“Allah’ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar gayret sürecektir. Elbette yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde detayıyla tespit edilecektir. Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı pespayelerin yangının imar rantı amacıyla çıkarıldığını iddia etmeleri harap ve iftiharsız bir bühtandır. Böylesi zamanlarda ortalığı bulandıranların deşifre edilip yakalarından yakalanması, hukuk ve demokrasi iffetinin de bir gereğidir.”

Yangın sebebiyle hasara uğrayan yöre insanına geçmiş olsun dileklerini ileten ve yanan ormanlık alanların daha öncekisi gibi yeniden yeşile bürüneceğine inandığını ifade eden Bahçeli, “Bu süreçte parti olarak yangınla gayreti ön koşulsuz destekliyor ve dua ediyoruz. Hiç şüphemiz yoktur ki yıkılsa dahi ağaçlarımız, dikilir yeni fidanlarımız” değerlendirmesinde bulundu. HABER MERKEZİ

Exit mobile version