Bakan Bak ve gençler Anıtkabir’de

Bakan Bak ve gençler Anıtkabir’de

Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, temsilci gençler ve sporcularla beraber Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Bak ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi.

Mozoleye çelenk koyan Bak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele’nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin
ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen canımızdan aziz bu vatanı aydınlık yarınlara taşımak için tüm gücüyle çalışırken, biz de onları, her gün gelişen, güçlü imkanlarla destekliyoruz.

Exit mobile version