Bakan Koca acı haberi bugün duyurdu! 16 bin kişi yaralandı

Bakan Koca acı haberi bugün duyurdu! 16 bin kişi yaralandı

Ankara’daki Yaralanma Vakaları

Bakan Koca, “Kesim işlemlerinin uzman kişiler tarafından yapılmaması bu tür yaralanmalara neden oluyor. Kurbanlarını henüz kesmemiş olanların bu uyarıyı dikkate almasını öneriyorum,” diye ekledi. “İlk günden yaklaşık 16.000 kişi bayramı gönlünce geçiremeyecek.”

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Profesyonel Kesimin Önemi

Ankara’da, kurban kesimi sırasında kolundan yaralanan Salih Gültekin, Ankara Bilkent Şehir Hastanesine başvurdu. Gültekin, “Arkadaşım eti parçalarken bıçağı koluma sapladı. Şu anda bir problem yok,” diyerek yaşadığı kazayı anlattı. Yıllardır kurban kesen Gültekin, bu yıl ilk kez böyle bir olay yaşadığını belirtti.

İzmir’deki Yaralanmalar ve Belediye Müdahalesi

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, sabah 05.00 ile akşam 18.00 arasında kurban kesimi sırasında yaralanan 416 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı. Tedavilerinin ardından bu kişiler taburcu edildi. Ayrıca, Buca Belediyesi zabıta ekipleri, kurban kesimi sırasında hayvan atıklarının çevreye döküldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Kurallara uymayan kişiye Kabahatler Kanunu’nun 43/1 maddesi uyarınca idari para cezası verildi ve bölge temizletildi.

Trakya Bölgesi’ndeki Durum

Trakya’da, bayram namazının ardından kurban kesim işlemleri başladı. Edirne’de 22, Kırklareli’nde 7, Tekirdağ’da ise 213 kişi, kesici aletler veya hayvanların darbesiyle yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri veya yakınları tarafından hastanelere götürüldü. Çoğunlukla el, parmak ve diz kesikleri gibi yaralanmalar yaşayan “acemi kasaplar” tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kocaeli ve Sakarya’daki Yaralanmalar

Kocaeli’de, kurban kesimi sırasında el, kol veya bacaklarından yaralanan 328 kişi çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Sakarya’da ise kesim işlemleri sırasında yaralanan 368 kişi hastanelere başvurdu ve tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Diğer Şehirlerdeki Yaralanma Vakaları

Düzce’de sabah saatlerinden itibaren 62 kişi acil servislere başvurdu. Zonguldak’ta kurban kesimi sırasında yaralanan 93 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi edildi. Bolu’da ise kent merkezi ve Gerede ilçesinde kesim yaparken yaralanan 52 kişiye hastanelerde müdahale edildi. Trabzon, Rize, Giresun, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Tokat ve Çorum, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya’da da yüzlerce kişi acil servislere başvurdu.

Exit mobile version