Bakan Şimşek’in adıyla 87 milyon liralık vurgun: 7 kişi gözaltında

Bakan Şimşek’in adıyla 87 milyon liralık vurgun: 7 kişi gözaltında

Çerkezköy ilçesinde yaşayan S.D., sosyal medya hesabının çalındığını ve hesabından “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapacak” şeklinde paylaşım yapıldığını belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu.

Aynı zamanda D.D. isimli bir kişi de paylaşılan bilgileri gerçek zannederek şüphelilere 5 bin TL gönderdiği için dolandırıldığını bildirerek jandarmaya başvurdu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan şikayetler üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. Şüphelilere ait 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerinde yapılan incelemede, toplamda 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğu belirlendi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli, Sakarya ve Sivas’ta belirlenen 7 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 13 cep telefonu, 13 sim kart, 1 dizüstü bilgisayar, 1 DVD ve 1 veri depolama aygıtı ele geçirildi.

Exit mobile version