Bakan Tekin duyurdu: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi

Bakan Tekin duyurdu: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi

Depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında şu ana kadar okullarda herhangi bir hasara rastlanmadığını belirten Tekin, tedbir amacıyla eğitim öğretime ara verildiğini ifade etti.

Bakan Tekin, Trabzon’da gerçekleştirdiği program çerçevesinde Valiliği ziyaret ederek İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekin, depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, il müdürleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve durumun yakından takip edildiğini vurguladı.

Tekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle bugün bir deprem haberi aldık. Tekrar geçmiş olsun, temennisinde bulunuyorum. Malatya-Kale merkezli bu deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ illerimizde valilikler eğitim öğretim süreçlerine bir gün ara verme kararı aldılar. Etkilenen başta Malatya ve Elazığ’da vatandaşlarımız olmak üzere herkese ’Geçmiş olsun’ diyelim.

Biz sürekli il müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımız ile ilgili herhangi bir hasar bir tespitimiz yok çok şükür ama yine de tedbirli olmakta fayda var. O yüzden valiliklerimizin bu kararı çok da yerinde olmuş”

Exit mobile version