Bakan Tekin duyurdu: Öğrencilere ilk derste ‘Dersimiz Cumhuriyete Doğru’ filmi izletilecek

Bakan Tekin duyurdu: Öğrencilere ilk derste ‘Dersimiz Cumhuriyete Doğru’ filmi izletilecek

Film, Cumhuriyet’in kuruluş destanını konu alan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunundan çekilen görüntülerin sinematografik kurgusundan oluşuyor.

28 Ekim-1 Kasım Cumhuriyet Haftası kapsamında 81 ile gönderilen genelgeye göre ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini yansıtacak programlar hazırlanması, bu programlarda şehit yakınlarının ve gazilerin yer almasına özen gösterilmesi, okulların Türk bayrakları ile donatılması istendi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı.

“28 Ekim’deki ilk derste öğrencilerimiz “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” videosu ile buluşacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda evlatlarımızı geleceğe en mücehhez şekilde hazırlama gayretiyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Cumhuriyetimiz 101. yaşına girerken, maarif ailesi olarak milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini yücelten, millî birlik ve beraberliğimizi güçlendiren değerleri, her zamankinden daha güçlü ve daha derin bir bağlılıkla evlatlarımıza aktarmanın önemini idrak ettiğimiz bir haftanın içindeyiz.

Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı tüm kademelerdeki okullarımızda 28 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek ilk derste öğrencilerimizi “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” adlı video ile buluşturacağız. İyi dersler çocuklar.”

Exit mobile version